top of page

ons. 12. jan.

|

Trondheim

UTSOLGT Kim Rysstad - Draumkvedet

TrondheimFOLK og Dokkhuset ønsker hjertelig velkommen til konsert med Kim Rysstad! Han ga i januar 2021 ut Draumkvedet sammen med KORK, nå er han endelig på turné med materialet i Trøndelag, i regi av HilmarScena.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
UTSOLGT Kim Rysstad - Draumkvedet
UTSOLGT Kim Rysstad - Draumkvedet

Tid og sted

12. jan. 2022, 19:30

Trondheim, Dokkparken 4, 7042 Trondheim, Norge

Om arrangementet

Draumkvedet er det urnorske visjonsdiktet som skildrer dommedagsdrømmene til Olav Åsteson. Olav våkner trettende dag jul etter å ha sovet siden julaften, og farer rett til kirken for å fortelle om sine syn. Han forteller om reisen over Gjallarbrui til dødsriket, Djevelen som Grutte Gråskjeggji på en svart hest og «sankte Såle-Mikkjel» som tar verdige syndere til Jesus. Rysstad synger diktet på tilnærmet sin egen dialekt, gjør det ufarlig, og som @Aftenposten sier: -Draumkvedet kan knapt fremføres mer tiltrekkende enn dette. https://www.aftenposten.no/…/draumkvedet-kan-knapt-gjoeres…

Kim Rysstad er en vokalist og kveder fra Rysstad i Valle kommune i Setesdal. Etter flere år med undervisning innen klassisk sang valgte han i 2003 å studere folkemusikk. Han ble nummer to i NRK-konkurransen Stjernekamp høsten 2019. Rysstad har jobbet med å tilegne seg den folkelige sangstilen fra hjembygden Rysstad i Valle kommune i Setesdal, men også fra resten av Agder og Telemark.

Grunnet korona-restriksjoner er det kun 50 billetter tilgjengelig, og det vil være munbindpåbud når du ikke sitter på tilvist stol.

Dele dette arrangementet

bottom of page