top of page

fre. 26. jan.

|

Trondheim

TOSTEMT

Finurlige arrangementer, rytmisk snert, humor og varme – en variert konsert med tostemt slåttetralling, supplert med forspill og middelalderballader, akkompagnert av lyre og langeleik. Velkommen til årets første TrondheimFOLK konsert!

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
TOSTEMT
TOSTEMT

Tid og sted

26. jan. 2024, 20:00 – 27. jan. 2024, 21:00

Trondheim, Dokkparken 4, 7042 Trondheim, Norge

Om arrangementet

Sammen med Dokkhuset inviterer vi to av våre aller fremste tradisjonsbærere og vokalutøvere til konserten TOSTEMT med Øyonn Groven Myhren og Marit Karlberg!

Øyonn Groven Myhren – vokal og lyre

Marit Karlberg – vokal og langeleik

Øyonn Groven Myhren og Marit Karlberg var sentrale i vokalkvartetten Dvergmål, som ga ut platene “Visor og kvæde frå Blåberglandet" (Grappa, 1996) og "Song i himmelsalar" (Heilo/Grappa, 2004), den første Spellemannpris-nominert. Nå, over 25 år senere, har de to tatt opp igjen tråden, og fordypet seg i slåttetralling og hardingfeleslåtter fra Telemark og Valdres, som de har overført til vokalt duoformat. De har også funnet fram et knippe middelalderballader som de synger med lyre- og langeleikspill til. Fokuset er satt på dialogene i balladene, spørsmål og svar, det tostemte også her.

Øyonn Groven Myhren og Marit Karlberg er av våre fremste kvedere med ei lang rekke soloplater, prosjekter, priser og kappleiksseiere i bagasjen. Øyonn er nok mest kjent for samarbeidet med Odd Nordstoga om bestillingsverket “Nivelkinn”, og Marit kjenner mange som den ene halvparten av duoen Sudan Dudan.

Foto: Knut Utler

Dele dette arrangementet

bottom of page