top of page

tir. 14. mars

|

Trondheim

Susanne Lundeng + Birgit Haukås

Velkommen til en dobbel solo-konsert med to av Trondheims fremste solo-utøvere innen folkemusikken: Susanne Lundeng og Birgit Haukås! De er begge innflyttere til Trondheim fra hver sin kant av landet, en etablert musiker og en i startgropa av sin karriere, begge tradisjonsutøvere!

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Susanne Lundeng + Birgit Haukås
Susanne Lundeng + Birgit Haukås

Tid og sted

14. mars 2023, 20:00

Trondheim, Dokkparken 4, 7042 Trondheim, Norge

Om arrangementet

Susanne Lundengs musikk er beskrevet som virtuost felespill, skjøre sanger, innovasjon og tradisjon, med den nordnorske folkemusikken som ankerfestet. Felespilleren, sangeren og komponisten Susanne har bl.a. høstet en Spellemannpris for sin utgivelse «111 Nordlandsslåtter» og har for sin innsamling, formidling og videreutvikling av folkemusikken gjennom mer enn 30 år blitt en av Norges mest meritterte folkemusikere. I 2019 mottok hun også NOPAs tekstpris for sin første sangtekst «Det va nære på». Hennes komposisjoner oppstår i kjølvannet av musikalske minner og i sin forkjærlighet for drivende nordlandske danserytmer og vemodige folketoner.

Birgit Haukås kommer fra Tinn i Telemark, og har siden 2014 vært en aktiv kappleiksdeltager innen hardingfelespill og dans, med gode resultater regional og nasjonalt. Birgit har studert folkemusikk og folkedans ved Universitetet i Sørøst-Norge campus Rauland, med hovedfokus på tradisjonen fra Telemark, og da særlig fra Tinn. Hun har hatt flere gode læremestere, deriblant Lars-Ingar Meyer Fjeld og Per Anders Buen Garnås. I tillegg til fokus på repertoar fra sitt hjemmeområde, ligger dansespillet henne nært!

Dele dette arrangementet

bottom of page