top of page

man. 15. mai

|

Trondheim

Mjelva solo + Thunell/Mjelva/Sörlin/Månsson

TrondheimFOLK og Dokkhuset inviterer til en dobbeltkonsert med Olav Mjelva Solo + Thunell/Mjelva/Sörlin/Månsson! Dette blir en konsert med noen av Sverige og en av Norges beste folkemusikere, det blir musikk fra Härjedalen og Røros, fra hodet til Olav Mjelva og ryggmargen til Anders Tunell!

Billetter er ikke på salg
Se andre arrangementer
Mjelva solo + Thunell/Mjelva/Sörlin/Månsson
Mjelva solo + Thunell/Mjelva/Sörlin/Månsson

Tid og sted

15. mai 2023, 19:00 – 20:30

Trondheim, Dokkparken 4, 7042 Trondheim, Norge

Om arrangementet

Thunell/Mjelva/Sörlin/Månsson består av Anders Thunell fra Härjedalen, Lasse Sörlin fra Jämtland, Olav Mjelva fra Røros og Göran Månsson fra Medelpad. Disse velkjente spelemennene kom sammen i en nedsnødd hytte på høyfjellet I Vemdalsskalet, og ideen om å spille inn plate med slåtten fra Härjedalen tok form. Et par måneder senere er første miksen flar fra studio, og I oktober 2022 kom plata, kalt “Tjernlanden”.  

I platecoveret star det:  

“En vårvinter alldeles i början på nittiotalet gick Anders som så mångagånger förr tillsammans med sina släktingar på gården nedför vägen mot kyrkanoch hembygdsgården i Linsell, Härjedalen. Just den här gången skulle de seberättar-föreställningen‘Fjället, Skogen & Myren’, ursprungligen skriven omkring1908 av författaren Valdemar Lindholm från Borgsjö socken i Medelpad, med bl.askådespelaren Rolf Lassgård i en av rollerna och i regi av Peter Oskarsson.  

I föreställningen medverkade musikanterna Lasse Sörlin, Greger Brändström ochEllika Frisell. Det blev Anders första kontakt med spelmansmusiken som han älskatsedan dess.” 

Olav Luksengård Mjelva er felespilleren fra Røros som spiller og komponerer folkemusikk fra Røros til hele verden. Han er kjent fra band som Sver, The Nordic Fiddlers Block og Rydvall/Mjelva duo, I tillegg til at han har spilt og komponert musikk til Marvels “Loki”, Amazons «the Lord of The Rings- the Rings of Power» og Playstationspillet «God of War – Ragnarök». Han mottok I 2010 spellemannsprisen for sitt debutalbum, og er medvirkende på over 60 plateinnspillinger. På denne konserten vil han spille musikk fra soloplata “Hugnad”, som han gav ut i 2022 til strålende kritikker. Den inneholder bade nye og elder komposisjoner han har skrevet, og I tillegg til nye bekjentskaper vil nok mange kjenne igjen slåtter fra katalogen til Sver og The Nordic Fiddlers Block.  

Medvirkende:  

Anders Thunell - fele & bratsj 

Olav Luksengård Mjelva - fele & bratsj 

Lasse Sörlin - fele og gitar 

Göran Månsson - fløyter 

Dele dette arrangementet

bottom of page