top of page

fre. 05. mars

|

Cinemateket Trondheim

KALDE MØNSTER

TRONDHEIMFOLK ønsker velkommen til Kalde mønster, noe så sjeldent som en folkedansfilm! Vi setter den opp på Cinemateket i Trondheim, og med to visninger av filmen, en kl. 18:30 og en kl. 20:30. Innledning blir ved direktør Ellen Krageberg ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
KALDE MØNSTER
KALDE MØNSTER

Tid og sted

05. mars 2021, 18:30

Cinemateket Trondheim, Kjøpmannsgata 48, 7011 Trondheim, Norge

Om arrangementet

Kalde mønster er en episodisk novellefilm basert på danser fra Troms, der samspillet mellom danserne er sentral. Det er satt fokus på kraften og rytmikken i dansen, samt nærhet mellom danserne. Handlingen er underbygget med sitat fra eldre kilder og intervju om dans i Troms og områdene rundt. I filmen får du oppleve folkedans med dype røtter, som har fått sin unike form i Troms: blant annet fingerpolka, polsdans, reinlender og langedans. Danserne er ungdommer fra prosjektet Arktisk Takt som har fått opplæring i dansematerialet fra fylket.

Bygda dansar er et nasjonalt danseprosjekt hovedsakelig retta mot ungdom fra 15 til 19 år, og Arktisk Takt er Troms sin utgave av prosjektet. Hovedfokuset i Bygda dansar er formidling og videreføring av norsk folkedans, samt omarbeiding og tilrettelegging av folkedans for scene. Det er utviklet og driftet av Norsk senter for folkemusikk og folkedans.

Dansefaglig ansvarlig: Torill Steinjord Kamera: Eirik Heim/CruxFilm Klipp: Marte AasenRegi og koreografi:Sigurd Johan Heide

Dansere: ungdom fra Troms og omegn Musikk av: Benjamin Mørk, og trioen Julie Alapnes, Kristian S Olstad og Mariann Torset Prosjektansvarlig: Norsk Senter for folkemusikk- og folkedans

Støttet av : Troms- og Finnmark Fylkeskommune TUF – Troms Ungdomsfylking FilmCamp A/S

Dele dette arrangementet

bottom of page