top of page

søn. 27. nov.

|

Trondheim

Danseforestilling: Det er nå runnom som er dansen da

Velkommen til Lager11 for en forestilling om runnom! “Det er nå runnom som er dansen da” er en forestilling full av god folkedans, fengende folkemusikk, gamle arkivklipp og spennende diskusjoner. Inga Myhr og Sigrid Stubsveen, tar oss med inn i deres runnom-verden 27. november!

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Danseforestilling: Det er nå runnom som er dansen da
Danseforestilling: Det er nå runnom som er dansen da

Tid og sted

27. nov. 2022, 17:30

Trondheim, Sluppenvegen 11, 7037 Trondheim, Norge

Om arrangementet

“Det er nå runnom som er dansen da” - en dans som har fenget unge som gamle gjennom flere hundre år i Trysil og Engerdal. Inga Myhr og Sigrid Stubsveen vil i denne forestillingen gå i dialog med arkivmaterialet, og finne sin rolle i dansen og hvordan man skal formidle runnomen i dag. Publikum får se to engasjerte utøvere som stiller spørsmål og møter valg, de får møte Inga og Sigrid sine egne forbilder gjennom arkivmateriale, og de får være med på utøvernes refleksjoner og diskusjoner.

Inga Myhr og Sigrid Stubsveen er de fremste unge utøverne innen runnomtradisjonen fra Trysil og Engerdal, Inga innen dans og Sigrid innen spell. De har gjennom sine studier og sitt arbeid opparbeidet mye kunnskap om arkivmaterialet fra tradisjonen. Denne kunnskapen tar de med seg når de nå har laget en forestilling med utgangspunkt i nettopp dette.

Utøvere: Inga Myhr & Sigrid Stubsveen Regi: Riksscenen v/ Vegar Vårdal Film: Sigurd Ytre-Arne & Anders Lillebo Scenerekvisitter: Cand Mangt v/ Gøril Rostad Utlån av arkivfilm: Norsk senter for folkemusikk og folkedans

Foto: Ingvil Skeie Ljones

Dele dette arrangementet

bottom of page