top of page

lør. 11. mars

|

Trondheim

Dansefest i BUL-salen

TrondheimFOLK, Norsk senter for folkemusikk og folkedans og Folkedanslaget i BUL Nidaros inviterer til dansefest i BUL-salen lørdag 11. mars! Det blir en variert kveld med et stjernelag av musikere. Kom for å danse det du liker best, treffe andre som liker å danse, og opplev den gode stemningen.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Dansefest i BUL-salen
Dansefest i BUL-salen

Tid og sted

11. mars 2023, 20:00 – 23:00

Trondheim, Søndre gate 22B, 7010 Trondheim, Norge

Om arrangementet

Dansespillere: Tron Steffen Westberg - fele, rørospols 

Snaustrinda Spelemannslag - pols og gammeldans 

Birgit Haukås - hardingfele, telespringar og telegangar 

Gunn Synnøve Brøndbo og Helge Brøndbo Plassen - trekkspill og fele, pols og gammeldans 

Ragnhild Kolsrud - langeleik, valdresspringar

Tron Steffen Westberg er av de fremste tradisjonsbærerne innen rørospols-tradisjonen, og når han spiller til dans er det vanskelig å sitte stille! Vi kan love drivende godt spell fra denne karen.

Snaustrinda Spelemannslag er byens studentspelemannslag, ingen lager så god stemning som dem! Gammeldans som svinger hardt fra så mange ivrige studenter er det lite som slår, her er det bare å henge seg med!

Birgit Haukås fra Tinn i Telemark spiller gangar og springar fra dette området. Hun har holdt flere dansekurs i det samme, så har du vært på noen av disse, eller bare er nysgjerrig på denne tradisjonen er dette en ypperlig anledning til å slenge deg ut på gulvet. Vi lover opptil flere erfarne dansere fra Telemark som blir med i dansen, så her er det ingen grunn til å sitte på gjerdet.

Gunn Synnøve Brøndbo og Helge Brøndbo Plassen, mor og sønn fra Folldal byr på gammeldans og pols. Her er det erfarenhet og dønn stødig dansetakt som gjelder når familien Brøndbo Plassen spiller opp.

Ragnhild Kolsrud fra Valdres tar med seg sin langeleik og tar en liten økt denne kvelden. Både TrondheimFOLK og Folkedanslaget i BUL Nidaros har opp gjennom årene hatt flere kurs i Valdresspringar, så her er en gylden mulighet til å få praktisert litt på fest!

Dansefesten arrangeres i samarbeid med ildsjelsamlingen til dansespor ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans. Vi kan derfor love MANGE erfarne dansere på gulvet denne kvelden som gleder seg til å danse med akkurat DEG! Vi oppfordrer derfor alle, både erfarne og nybegynnere innen folkedansen til å ta turen. Velkommen skal dere være alle sammen!

Dele dette arrangementet

bottom of page