top of page

lør. 04. juni

|

Trondheim

Åpning av LYDSPOR - Konsert og dansefest!

Denne kvelden feirer vi musikken, instrumentene, instrumentmakerne, utøverne og publikum - alle på én gang! Anledningen er åpningen av LYDSPOR - instrumentgalleriet på Ringve. Det blir konsert med Stian Carstensen og Trondheimsolistene, Ottar Kåsa, og dans med Kåsa og Snaustrinda Spellemannslag!

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Åpning av LYDSPOR - Konsert og dansefest!
Åpning av LYDSPOR - Konsert og dansefest!

Tid og sted

04. juni 2022, 19:00

Trondheim, Lade alle 60, 7041 Trondheim, Norge

Om arrangementet

Program: 

12:00 - 16:00: Dansekurs i Teletradisjoner med Birgit Haukås

18:00 - 18:45: Ottar Kåsa i LYDSPOR - presentasjon av hvordan lage ulike harding-instrumenter

19:00 - 20:00: Festkonsert med Stian Carstensen, Trondheimsolistene og Ottar Kåsa

20:30 - sent: Dansefest med Ottar Kåsa og Snaustrinda Spellemannslag

Stian Carstensen er en av verdens fremste mulitinstrumentalister. Han trakterer bl.a trekkspill, gitar, banjo, sekkepipe, bulgarsk fløyte, pedal steel gitar, fiolin og leirgjøk - alle er naturligvis eksempler på musikkinstrumenter som finnes i instrumentsamlingen til Ringve! Sammen med Trondheimsolistene framfører Stian noen stykker fra den nye plata hans «Musical Sanatorium». Stian pakker det hele inn på humoristisk vis med sitt skråblikk på vesteuropeisk musikkhistorie blandet med forkjærlighet for det folkelige og improviserte uttrykket.

Ottar Kåsa vil også bidra på konserten med slåtter fra Telemark. Han har vunnet Landskappleiken hele 4 ganger, inkludert kongepokalen i 2012, gitt ut 2 prisbelønte plater, og er av de fremste tradisjonsbærerne innenfor teletradisjonen. Han sier om eget slåttespill:

«Å ”finne seg sjølv” i slåttespelet kan vera vanskeleg og kronglete, men her ligg for meg mykje av meininga i det å vera spelemann. Gjennom å høyre ulike spelemenn vil det som skaper gjenklang i ein sjølv koma fram att i eiga fele, og etterlikning vil etter kvart kunne bli til personleg særpreg. Dette har for meg vore både vegen og målet; å finne ”mitt eige” spel, og den vegen går alltid vidare.»  - Ottar Kåsa - TALIK - Den beste musikken

 Etter konserten blir det dansefest i Café Viktoria, når både Ottar Kåsa og Snaustrinda spellemannslag spiller opp!

Snaustrinda er Trondheims eget studentspellemannslag, og spiller svingende dansemusikk med masse trøkk og liv. De lover både pols, reinlender, vals og polka, og kanskje vanker det en swing også?

Kan du ikke telespringar og telegangar? Kom på dansekurs med Birgit Haukås kl. 12 - 16! Birgit Haukås kommer fra Tinn i Telemark, og har siden 2014 vært en aktiv utøver innen folkedans og hardingfelespel. Hun har de siste årene studert folkemusikk og folkedans, hvor ho for øyeblikket går siste året master i tradisjonskunst ved Universitetet i Sørøst-Norge på Rauland. Birgit sitt tradisjonsområde er Telemark, noe som også vil være fokus på dansekurset. Deltagerne skal få lære telegangar og telespringar.

Dele dette arrangementet

bottom of page