Einar Olav Larsen og Daniel Røssing
Tidspunkt 06.05.19 19:00
Ni Muser

TrondheimFOLK er stolte av å kunne presentere duoen Einar Olav Larsen og Daniel Røssing! Mandag 6. mai kl. 19.00 på KonsertGalleriet kommer de to meritterte musikerne med bluespols og reinlender med amerikansk islett, samt slåtter etter Hilmar Alexandersen. Vi gleder oss!

Billetter kjøper du her!

Folkemusiker Einar Olav Larsen fra Verdal og bluesmusiker Daniel Røssing fra Levanger fant tonen da de møttes fra hver sin sjanger og med hvert sitt band på en kulturlåve i Trøndelag. Gjennom flere års samarbeid har de to utviklet et eget uttrykk basert på dette møtet mellom sjangre. Innimellom bluespols og reinlender med amerikansk islett har de samtidig tatt opp en sterk tradisjon med samspill fele/piano fra Innherredsbygdene når de henter slåtter fra repertoaret til Hilmar Alexandersen og hans pianist gjennom mange år; Sturle Hallås. Denne tradisjonen kjennetegnes av elegant felespill og raffinert og originalt piano-akkompagnement, som Alexandersen og Hallås utviklet gjennom spilling på brylluper og fester på Innherred.

Einar Olav Larsen driver som frilans folkemusiker og pedagog med base i Verdal i Trøndelag. Han har hatt en omfattende virksomhet siden han gikk ut fra Spelemannskolen ved Ole Bull Akademiet i 2000. De siste årene har han bl.a. vært aktuell med sin egen trio og spilt mye med sin bror, Gjermund Larsen. Sammen mottok de Spellemannsprisen 2015, klassen folkemusikk/tradisjonsmusikk, og de to har nå samarbeidsprosjekter med Hemsingsøstrene og Trondheimsolistene. Av andre priser kan nevnes Osa-prisen, Hilmar Alexandersen musikkpris og Ole Vig-prisen.

Daniel Trustrup Røssing kombinerer frilansjobbing og undervisning med base i Trondheim. Etter å ha markert seg i norsk bluesmiljø fikk han et gjennombrudd i 2007 da han ble headhuntet som pianist til Chuck Berry i forbindelse med hans konsert i Oslo. Daniel ble etter dette førstevalg på rockelegendens konserter i Europa og han fikk med seg over 70 konserter før Berry trappet ned. Daniel har ellers hatt gjesteopptredener med bl.a Diz Watson, Tony Uter, Chris Jagger, Little Willie Littlefield, Reidar Larsen, Thorild Sivertsen, Peer Gynt, Doc Bekken, Ida Jenshus og The Elmore James Triubte Band for å nevne noen.

Foto: Knut Utler

Nordafjells reunion + Folkemusikkpub
Tidspunkt 24.05.19 20:30
Dokkhuset

Folkemusikkgruppa Nordafjells feirer 20 år, dette feier de blant annet med konsert på Dokkhuset! I tillegg flesker vi til med folkemusikkpub etter konserten, så ta med både instrument og dansesko.

Billetter kjøper du her!


Nordafjells består av fem musikere som alle har de musikalske røttene godt plantet i den norske folkemusikken, med hovedvekt på folkemusikken fra Oppdal- og gudbrandsdalsområdet. De har utviklet et lydbilde og en musikalsk stil som er særegen og deres første plate, General (2005) ble nominert til Spellemannpris.
De har vunnet gruppespill på Landsfestivalen i gammeldansmusikk, og har i tillegg en rekke topplasseringer fra samme festival. I 2008 representerte de Norge på EBUs internasjonale folkemusikkfestival i Moskva. I 2009 gav de ut plata Røst med originalmusikk komponert av Andreas Bjørkås og de kom til finalen i INTRO-folk samme år.

Nordafjells har kun opptrådt en håndfull ganger siden 2010. Likevel sitter låtene overraskende godt fortsatt, og kjemien mellom musikerne er like god som tidligere. Nordafjells gleder seg derfor til og gjenforenes, og de lover spilleglede og humør fra scena! Det blir også noen nye låter å høre!

Gruppa består av:
Andreas Bjørkås – fele
Øyvind Sandum – trekkspill/torader
Even Røhjell – trekkspill
Knut Sneve – kontrabass
Gaute Iversen – gitar

Foto: Runhild Heggem