Duo Jansen/Jüssi
Tidspunkt 03.09.18 19:00
Bispegata 9C, 7012 Trondheim

TrondheimFOLK åpner høstens program med en duo som lekende lett slår sammen trønderske og estiske impulser i et samstemt folkemusikalsk uttrykk. Vi ønsker både Duo Jansen/Jüssi og Trondheimspublikummet velkommen til høstsesongen 2018! Billetter kjøpes her!

Duo Jansen/Jüssi dykker inn i en verden av eldre dansemusikk og utforsker grensen mellom det vakre og det røffe. Kontinuitet og kreativitet er viktige nøkkelord for duoens tilnærming til folkemusikken. De spiller tradisjonelle slåtter fra Norge og Estland, og sine egne komposisjoner. Siden samspillet startet en mai-natt i 2011 har de nådd dansernes føtter og lytternes hjerter på mange scener, festivaler og dansegulv rundt i Norden og Europa.

Jo Einar Jansen (NO) – feler og vokal
Johanna-Adele Jüssi (EE) – fele

Aslak Brimi Kvartett
Tidspunkt 17.09.18 19:00
Bispegata 9C, 7012 Trondheim

Felespilleren Aslak Brimi fra Lom kommer nå til Trondheim med eget prosjekt - Aslak Brimi Kvartett! Billetter kjøpes her!

Brimi er en av de fremste spelemennene i landet og blant de viktigste tradisjonsbærerne for slåttemusikk fra Lom og Nord-Gudbrandsdalen. Gjennom flere år har Brimi jobbet med å komponere slåttemusikk i gammel stil, og nå har han med seg et sett dyktige musikere i egen kvartett til å arrangere og spille denne musikken. Den nye musikken har ulike sinnelag og stemninger, med fela som naturlig midtpunkt. Det er rytmiske og suggererende låter, tydelig inspirert av den rå og kraftfulle gudbrandsdalske springleiken og hallingen. Men det er også vare og nakne låter - rolige tonestykker der arrangementene er enkle og nære.

Aslak Opsahl Brimi - fele
Bjørn Kåre Odde - fele, bratsj
Jan Tore Werstad - saksofon
Espen Wensaas - gitar, bouzouki, citter

Sunniva no & Jan Beitohaugen Granli
Tidspunkt 27.10.18 17:30
Kjøpmansgata 12

TrondheimFOLK inviterer til danseforestilling og dansefest i Håndverkeren! Først forestillinga Sunniva no, deretter dansefest med valdresspringar. Billetter kjøpes her!

Sunniva no er en danseforestilling om Norges eneste kvinnelige helgen og første båtflyktning. Den forteller om Norge rundt år 900 sett gjennom nåtidens øyne, og handler om tro og tvil, makt og mirakel. Handlinga bygger fritt på legenden om den irske kongsdatteren Sunniva som flykta i åpen båt utan årer og segl for å unnslippe tvangsgifte med en viking. Forestillinga visker ut skillet mellom scene og sal, og lar publikum få oppleve dans og musikk på nært hold. Med Gro Marie Svidal Music på hardingfele, og folkedansere Martin MyhrVetle Springgard og Silje Risdal Liahagen.

Valdrisen Jan Beitohaugen Granli er blant norges beste spellmenn på hardingfele. En riktig mesterspellmann med flere seire i hardingfele klasse A på Landskappleiken, senest i 2017. Han har gått i lære hos flere dyktige spellemenn, blant annet Trygve Bolstad, Tore Bolstad, Harald Røyne, Terje Chr Hansen og Ole Jørgen Hegge. Jan er en ettertraktet dansespellmann, og endelig kommer han for å spille til dans i Trondheim!

GKN 5
Tidspunkt 01.12.18 19:00
Dokkparken 4

Guro Kvifte Nesheim vokste opp med hardingfela, og en av hennes viktigste læremestere er spellemannen Salve Austenå. Etter å ha bodd i Sverige noen år har Guro nå satt sammen et band av sine egne favorittmusikere kalt GKN5, og 1. desember kommer de endelig til Trondheim! Etter konserten blir det folkemusikkpub, der alle er velkomne til å spille, danse eller høre på. Billetter kjøpes her!

GKN5 utforsker metoder for å bevare solokarakteren i hardingfelemusikken i band. Grunntanken er å bruke andre instrumenter i tillegg til hardingfela for å forsterke det som allerede finnes i slåttene. Guro har lært bandet slåtter etter Austenå og egne slåtter, og resultater er sløye hallinger og vakre gangare i GKN5 sin unike stil!

Guro Kvifte Nesheim - hardingfele/hardanger d’amore 
Thomas Eriksson - cittern/tolvstrengsgitar
Anna Malmström - klarinett/bassklarinett
Anna Gustavsson - nyckelharpa
Jens Linell - slagverk

Jul i nord
Tidspunkt 09.12.18 18:00
Bispegata 9C, 7012 Trondheim
Søndag 9. desember blir det nordnorsk julestemning i folketoner på KonsertGalleriet. I konserten Jul i Nord møter du bortglemte juleskatter fra Nordland. Det blir drivende dansemusikk og små, artige julestubber, side om side med kjente og kjære julesanger i ny drakt. Billetter kjøper du her!
 
Kvartetten består av toraderspiller Hilde Fjerdingøy fra Svenningdal, felespiller Hanna Andersson fra Stockholm og sanger Ingebjørg Lognvik Reinholdt fra Seljord, og Morten Kvam, en av Norges mest ettertraktede bassister. De har hentet fram gamle julesanger og melodier fra arkivene, og lagd en helt spesiell julekonsert med tradisjonsmusikk fra Helgeland. Musikken serveres sammen med historier og fortellinger knyttet til jul og juletradisjoner, både av det humoristiske og det mystiske slaget. Kvartetten inviterer publikum inn i et stemningsfullt pusterom med musikalsk påfyll i adventstida.
 
Velkommen til en hyggelig førjulsstund!
 
Ingebjørg Lognvik Reinholdt – vokal, gitar
Hanna Anderson – fele, vokal
Hilde Fjerdingøy – torader, vokal
Morten Kvam - kontrabass, vokal, tangenter