Dansefest med Feragen/Kuraas/Tamnes + Snaustrinda Spellmannslag
Tidspunkt 01.03.19 19:00
Kjøpmansgata 12

Lørdag 2. mars arrangerer TrondheimFOLK vårens dansefest! Denne gangen har vi invitert trioen Feragen/Kuraas/Tamnes til å spille feiende flott Røros-musikk, og sammen med Snaustrinda Studentspellmannslag vil det bli en kveld vi sent vil glemme!

Billetter får du kjøpt her!

Feletrioen Feragen/Kuraas/Tamnes spiller tradisjonell folkemusikk fra Rørostraktene med hovedfokus på Rørospols. Trioen har lang fartstid som dansespellmenn, både på kappleiker og ikke minst på Rørosmartnan. Feragen/Kuraas/Tamnes setter god dansetakt, driv og godt samspill høyt. Trioen utøver samspillet i den tradisjonelle formen "graint, groft og stemme". De har også konkurrert på flere landskappleiker, og vant senest klassen for gruppespill på landskappleiken i Vågå 2016.

Snaustrinda er et spellemannslag for studenter i Trondheim, og spiller et brett utvalg av norsk folkemusikk og noen innslag fra blandt annet Sverige og USA. De er femogtredve spilleglade studenter fra hele landet og mer til, med en varierende sammensetning av feler, hardingfeler, trekkspill, klarinetter, fløyter, kontrabass og gitar.

Foto Snaustrinda: Fotogjengen.samfundet.no

Selma French Bolstad
Tidspunkt 18.03.19 19:00
Ni Muser

Multikunstner Selma French Bolstad tar turen til Trondheim 18. mars, gå ikke glipp av den unike muligheten til å høre henne helt solo!

Billetter før du kjøpt her!

Selma French Bolstad er allerede synlig både som utøver og komponist. Hun er å se i flere prosjekter, som Masåva og den plateaktuelle folkemusikkvintetten Morgonrode. Høsten 2018 kom hun ut med det kritikerroste albumet «Masåva» med bandet Masåva på jazzlabelet Øra Fonogram, som låtskriver, tekstforfatter, felespiller og vokalist. Hun står også bak musikken til teaterforestillingene «Bytting» og «Silje Åleine». Selma har mye av sin musikalske oppvekst fra folkemusikken, og har gjennom mange ulike prosjekter utviklet en vid musikalsk horisont. Denne gangen får dere høre henne helt solo.

Musikk:
Masåva
Morgonrode
Solofilm

Foto: Thor Hauknes

Danseforestilling: Bytting
Tidspunkt 24.03.19 15:00
Verkstedhallen, Strandveien 26

TrondheimFOLK inviterer til danseforestillingen Bytting i Verkstedhallen søndag 24. mars!

Billetter kjøper du her!

«Ei jente spring åleine heim frå stølen på bufardagen. Storesyster, mor og far kjem etter same vegen, men når dei kjem fram til tunet er ikkje jenta der. Dei leiter heile natta og dagen derpå, til dei til slutt finn luva og gjetarstaven hennar ved ei myr. Jenta har vorte haugteken.

Ei kvinne ventar born. Ho er åleine på eit lite åsbruk som ligg for seg sjølv. Ho føder ein gut, men så kjem uvissa. Er det hennar gut?»

“Bytting” er en nyproduksjon der dansen, musikken og fortellingen går hånd i hånd. På scenen står to skuespillere og to musikere: Silje Risdal Liahagen og Elisabeth Syrdahl Ellingsen, begge folkedansere, kvedere og utdanna musikalartister, sammen med multiinstrumentalist Selma French Bolstad og perkusjonist Christian Svensson. Sammen har de skapt en historie med klangbunn i overtro, tradisjon og folkekultur.

Medvirkende:
Idé og konsept: Silje Risdal Liahagen og Elisabeth Syrdahl Ellingsen
Manusforfatter: Eldgrim Springgard
Komponist: Selma French Bolstad
Regikonsulent/instruksjon: Indra Lorentzen
På scenen: Silje Risdal Liahagen, Elisabeth Syrdahl Ellingsen
Selma French Bolstad (hardanger d’amore, gitar, nøkkelharpe)
Christian Svensson (perkusjon)


Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Johanne Flottorp
Tidspunkt 01.04.19 19:00
Bispegata 9A

1. april kommer Johanne Flottorp tli Trondhiem for spille for TrondheimFOLKs fantastiske publikum. Gled dere til en kveld med tøffe og myke og personlige hardingfeletoner. Dette er en konsert for alle folkemusikk-interesserte!

Billetter kjøpes her!


Johanne Flottorp frå Åmli ga høsten 2018 ut sin første soloplate med slåtter fra hjemtraktene og områdene rundt. Spillestilen hennes er energisk og kraftfull, og hun jobber med det råe og kvasse i uttrykket der det trengs, kombinert med det såre og vare der det passer bedre. I 2017 blei Johanne uteksaminert fra Norges musikkhøgskole, der hun har konsentrert seg om spillet fra Tovdal, Setesdal og Vest-Telemark de siste årene. Kort tid etter eksamen gikk hun igang med å forberede plateinnspillingen, og i april året etter var hun i Ormøy kirke sammen med tekniker og produsent Niels Jørgen Røine og spelte inn favorittslåttene sine. Blant dem er alt fra velkjente setesdalsgangere i nye former til ukjente teleslåtter som ikke legger noe imellom.

Pressen skriver dette om debutalbumet til Johanne Flottorp:
«Her har du ein utøvar som har gjeve seg sjølv oppgåva å gjere slåttane til sine eigne, men med stor respekt for kjeldene. Flottorp si plate er rett og slett glitrande. (…) Flottorp gjer noko så fantastisk som å «berre» spele bra, utan fiksfakseri og utan store rop ut om det eine eller det andre», Folkemusikk

«Det låter uansett fortryllende.», Dagens Næringsliv

Hør henne på Spotify!

Foto: Heidi Furre

Nordafjells reunion + Folkemusikkpub
Tidspunkt 24.05.19 20:30
Dokkhuset

Folkemusikkgruppa Nordafjells feirer 20 år, dette feier de blant annet med konsert på Dokkhuset! I tillegg flesker vi til med folkemusikkpub etter konserten, så ta med både instrument og dansesko.

Billetter kjøper du her!


Nordafjells består av fem musikere som alle har de musikalske røttene godt plantet i den norske folkemusikken, med hovedvekt på folkemusikken fra Oppdal- og gudbrandsdalsområdet. De har utviklet et lydbilde og en musikalsk stil som er særegen og deres første plate, General (2005) ble nominert til Spellemannpris.
De har vunnet gruppespill på Landsfestivalen i gammeldansmusikk, og har i tillegg en rekke topplasseringer fra samme festival. I 2008 representerte de Norge på EBUs internasjonale folkemusikkfestival i Moskva. I 2009 gav de ut plata Røst med originalmusikk komponert av Andreas Bjørkås og de kom til finalen i INTRO-folk samme år.

Nordafjells har kun opptrådt en håndfull ganger siden 2010. Likevel sitter låtene overraskende godt fortsatt, og kjemien mellom musikerne er like god som tidligere. Nordafjells gleder seg derfor til og gjenforenes, og de lover spilleglede og humør fra scena! Det blir også noen nye låter å høre!

Gruppa består av:
Andreas Bjørkås – fele
Øyvind Sandum – trekkspill/torader
Even Røhjell – trekkspill
Knut Sneve – kontrabass
Gaute Iversen – gitar

Foto: Runhild Heggem